În timp ce EFT (Psihoterapia experiențială focalizată pe emoții) este o abordare terapeutică, EFST (Emotion Focused Skills Training) este un program de formare pentru predare și învățarea părinților a abilităților emoționale.
Practic prin acest program care se adresează publicului larg, învățam prin experiență cum să recunoaștem emoțiile și cum să interacționăm cu ceilalți.
Rețeaua abilităților emoționale constă în triada:
Navigarea emoțiilor – Creșterea motivației – Transformarea relațiilor
-
Navigăm prin lumea emoțiilor și ne dezvoltăm auto-eficacitatea în lucrul cu emoțiile
-
Creșterea motivației pentru schimbare prin tehnicile focalizate pe emoții
-
Ne transformăm relațiile prin sarcini focalizate pe emoții
Cui îi este destinat programul
Părinții și persoanele care lucrează/interacționează cu copiii (profesori, educatori, antrenori sportivi) sunt cei care pot beneficia de acest program în care se vor împrieteni atât cu emoțiile lor cât și cu emoțiile copiilor. Tehnicile pe care le vor deprinde în cadrul acestui program îi vor ajuta să aibă relații bune cu copii și apoi să ăi ajute copii să aibă o stare emoțională echilibrată.
Mai jos este anunțul pentru următorul atelier, organizat împreună cu IPEFE (Institutul de psihoterapie experientiala focalizata pe emotii)
Împreună prin Emoții
Echilibrul tău, Puterea Copilului tău
Cu bucurie te invităm la un workshop sub egida Institutului de Psihoterapie Experiențială Focalizată pe Emoții, Împreună prin Emoții – Echilibrul tău, Puterea Copilului tău. Am pregătit un atelier de 2 zile, destinat părinților cu copii de toate vârstele: de la copilăria mică până la vârsta adultă. Te așteptăm cu drag la acest workshop dacă vrei să îmbunătățești relația cu copilul tău.
Când? 21 martie 2025, 09:00-17:00
22 martie 2025, 09:00-17:00
Unde ? Hotel Cișmigiu, București
Descrierea evenimentului:
Două zile de lucru intens cu propriile emoții, cu scopul facilitării unei experiențe pe care părintele să o ofere mai departe către copil. Participanții vor exersa pe parcursul acestor două zile cu informații și intervenții psihoterapeutice care se bazează principiile Psihoterapiei focalizate pe Emoții. Sunt intervenții de lucru care și-au dovedit eficiența, conform studiilor din ultimii 20 ani de cercetare.
Rezultatele impresionante aduse de această direcție de intervenție au fost îmbunătățirea relației părinte-copil, creșterea capacității de reglare emoțională și înțelegerea propriilor emoții, atât în rândul copiilor, cât și al părinților.
S-au observat de asemenea rezultate remarcabile în reducerea generală a simptomelor manifestate de copii: depresie, lipsă de energie, lipsă de motivație, izolare, scăderea rezultatelor școlare, anxietate, îngrijorare excesivă, anxietate de separare, tulburări de comportament alimentar, crize de furie, tulburări de comportament, autovătămare, ADHD, comportament obsesiv-compulsiv, fobii specifice.
Atelierul oferă o experiență de șlefuire a abilităților emoționale de empatie, reparare relațională și stabilire de limite sănătoase în relația cu copilul de toate vârstele (de la naștere la vârsta adultă). Aceste abilități construiesc competența emoțională a părintelui, iar o bună competență emoțională ajută copilul să gestioneze, să vindece sau să prevină dificultățile de sănătate mentală.
Programul celor 2 zile este construit pentru a fi o călătorie către centrul emoțiilor părintelui, o experiență emoțională simțită, ce va aduce conștientizări importante, ce vor fi ajutor important în schimbarea lucrurilor ce nu funcționează în prezent.
Atelierul va fi susținut de Ana Maria Preoteasa și Oana Călugăru, specializate în Psihoterapia Experiențială Focalizată pe Emoții.
Ana Maria Preoteasa, psiholog, doctor în sociologie, psihoterapeut EFT (Emotion Focused Therapy) și EFST (Emotion Focused Skills Training);
Lucrez în cabinet cu adolescenți și adulți. Adolescenții aflați în plin proces de formare a identității parcurg etape dificile și relaționarea cu părinții are mult de suferit în această perioadă. Consider că orice proces terapeutic pentru un copil sau adolescent este necesar să fie dublat de un proces al părinților. Dacă în cabinet putem lucra o oră pe săptămână cu copilul, tot restul timpului este petrecut de copil fie la școală, fie în familie. Putem obține un progres semnificativ dacă părinții sau educatorii participă activ și învață despre cum pot relaționa mai bine cu copii. EFST este un program fundamentat științific, ce a obținut rezultate importante atât pentru starea emoțională a copiilor, cât și a părinților.
Oana Călugăru, psiholog, psihoterapeut EFT (Emotion Focused Therapy) și EFST (Emotion Focused Skills Training), lucrează în cabinet cu copii, adolescenți și părinți;
Pentru un copil este mult mai important să vadă că părintele lui încearcă să-l ajute și să-l înțeleagă, decât să primească ajutor în terapie. Copiii au atât de multă nevoie de părinții lor, încât până și cea mai stângace încercare a unui părinte de a se conecta în mod autentic cu copilul, cântărește mult mai mult decât tehnica perfectă a celui mai bun psiholog. Scopul nostru este ca după aceste 2 zile petrecute împreună, părintele să plece cu o direcție clară a ceea ce are de ajustat în relația cu copilul/copiii săi.
Workshop-ul Împreună prin Emoții oferă o metodă concretă, pentru ca părintele să poată începe să ofere imediat copilului ajutorul de care acesta are nevoie, dintr-o poziție mult mai încrezătoare și echilibrată. Știind concret ce are de făcut, își recâștigă siguranța în capacitatea de a fi cel mai bun părinte pentru copilul său. Iar din această poziție, își va putea ajuta mai departe copilul, indiferent cu ce se va confrunta.
Grupul va fi de maxim 14 participanți, un grup restrâns în care vei fi primit cu căldură de către persoane care au trăit sau trăiesc experiențe similare. Te așteptăm în acest spațiu sigur, un loc dedicat sprijinului și dezvoltării.
Ce vei obține după participarea la workshop
-
Vei putea înțelege rolul emoțiilor și a legăturii acestora cu dezvoltarea simptomelor emoționale la copii (depresie, anxietate, lipsă de motivație, izolare, scăderea rezultatelor școlare, îngrijorare excesivă, tulburări de comportament alimentar, crize de furie, autovătămare, comportament obsesiv-compulsiv);
-
Vei putea exersa recunoașterea emoțiilor și nevoilor asociate acestora. Cu cât părinții sunt mai conștienți de emoțiile lor, cu atât sunt mai capabili să înțeleagă și să fie empatici cu emoțiile copiilor lor;
-
Vei putea identifica capcanele emoționale, ce împiedică o bună relaționare părinte-copil și care adesea nu permit părinților să stabilească limite sănătoase și reguli copiilor;
-
Vei putea conștientiza propriile emoții inconfortabile ce împiedică o relaționare sănătoasă cu copilul;
-
Vei putea exersa validarea emoțiilor, cu scopul de a facilita copilului accesul la emoțiile primare și la nevoile asociate acestor emoții;
-
Vei putea înțelege și antrena abilitățile de reparare relațională atât pentru răni vechi, cât și pentru evenimente recente;
-
Vei primi ghidaj în stabilirea unor limite sănătoase atât pentru părinte, cât și pentru copil.
COST: 950 ron
Early bird (pana la 1 martie) 875 RON
Înscrierea ambilor părinți aduce o reducere de 10%
Pentru înscrieri, accesați linkul de mai jos și completați datele cerute. Prin înscriere, vă exprimați acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Participarea se poate face DOAR in urma înscrierii online si achitării taxei. După înscriere, veți fi contactat pentru a face pașii următori în vederea participării la acest workshop.
Confirmarea rezervării locului va fi posibilă doar după plata taxei.
Locurile la workshop sunt limitate, pot participa maximum 14 persoane.
Taxa nu este rambursabilă.
Îți mulțumim și te așteptăm!
Echipa Împreună prin Emoții